Over dit kunstwerk

Stevie Chow vindt inspiratie in het onderzoeken hoe taal onze percepties en ervaringen van de wereld vormgeeft. In dit kunstwerk brengt hij een eerbetoon aan zijn originele “keep it simple”-schilderij uit zijn “Money Series”-tentoonstelling, die in 2021 virtueel werd gehost door Gallery 23 NY. De kunstenaar benadrukt dat “keep it simple” een cruciale mindset is om een goed leven te leiden, omdat het ons in staat stelt onze eigen doelen prioriteit te geven en ons niet te laten beïnvloeden door externe ruis. Dit werk kenmerkt zich door gedurfde eenvoud en dient als een positieve herinnering om ons te richten op wat we kunnen controleren en niet stil te staan bij de dingen die we niet kunnen controleren. De acrylaatletters en achtergrond zijn met de hand geschilderd op een berkenhouten paneel en afgewerkt met glitter en hars.

Stevie Chow is een autodidactische kunstenaar die een combinatie van acrylverf, hars en gevonden voorwerpen gebruikt om verbluffende schilderijen op groot formaat te maken die dienen als visuele aanwijzingen voor een goed leven. Hij haalt zijn inspiratie uit een jeugd waarin hij de wereld verkende, waardoor hij nieuwsgierig werd naar wat er nodig is om een bevredigend leven te leiden. Nadat hij in het bedrijfsleven had gewerkt, nam Stevie de moedige beslissing om alles achter zich te laten en zijn passie voor kunst na te jagen.

In 2020 trok het werk van Stevie de aandacht van verschillende invloedrijke ondernemers in de Verenigde Staten, wat leidde tot een toename in de vraag naar zijn kunstwerken. Dit resulteerde in twee succesvolle solotentoonstellingen in New York en veilingen voor het goede doel die eind 2021 in totaal bijna een miljoen dollar opbrachten.

Ondanks een aantal langdurige problemen met drugsmisbruik, nam Stevie in 2022 een tijdje vrij om deze problemen aan te pakken en hij is weer terug met een hernieuwde kijk op het leven en de kunst. Hij is verheugd om een nieuwe collectie werken te onthullen die zijn persoonlijke en artistieke groei weerspiegelen en zijn evolutie als kunstenaar laten zien.

Dimensies122 x 122 cm
COAJa
KaderInbegrepen

Meer om van te houden

Delen

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024