Over dit kunstwerk

One Million Lion van Yaniv Edery, deze sculptuur is met de hand gemaakt van brons.

Yaniv Edery is een autodidactische kunstenaar uit Monaco, geboren in 1977. Gepassioneerd door kunst en techniek ontwikkelde hij na jaren studie een techniek die uniek is in de wereld en die het werk een indrukwekkend leven en reliëf geeft.

Edery is over de hele wereld bekend vanwege zijn elegante en unieke technieken, waaronder glans, hars, Swarovski en acryl. Door deze elementen prachtig te combineren, weet hij ongeziene nieuwe kleuren te creëren met indrukwekkende reliëfs en verbluffende details, die de allure van zijn kunst naar het hoogste niveau tillen. De details in Edery’s kunst komen tot leven door de metallic en geverniste look, die verschillende effecten oproept bij elke kijkhoek van het werk.

Yaniv heeft veel verzamelaars over de hele wereld en creëerde kunstwerken voor enkele zeer prominente figuren zoals Rafael Nadal, Charles Leclerc, Prins van Monaco, Koning van Qatar…

Zijn eerste samenwerking was met Mr. Garcin, gevolgd door Jonas Leriche en Monika Nowak. Hij werkt ook samen met Tchoba, een immense Monegaskische kunstenaar.

Edery’s tentoonstellingen zijn over de hele wereld te zien: van de VS en Mexico tot Zwitserland en Dubai. Op Art Basel Miami werd hij geselecteerd om de immense James Rizzi te reproduceren en te vertegenwoordigen. Naast zijn vertegenwoordiging op verschillende kunstbeurzen (Art Basel, Scope, …) zal Yaniv ook de Openingskunstenaar zijn voor Qatar World Cup 2022.

Meer om van te houden

Delen

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024