Eddy Maniez

Een kunstenaar die de zachtheid van de natuur in sculptuur vangt, verrijkt met het schitteren van Swarovski.

Geboren in het pittoreske Grasse in de Franse Alpes-Maritimes op 6 januari 1969, heeft Eddy Maniez zich ontpopt als een vooraanstaande figuur in de wereld van de beeldende kunst. Zijn reis als autodidactische beeldhouwer en plastisch kunstenaar heeft hem tot een unieke stem binnen de artistieke gemeenschap gemaakt, vooral door zijn revolutionaire benadering van sculptuur met een techniek die het pointillisme naar een driedimensionaal vlak brengt.

Sinds 2006, en met verdere ontwikkeling sinds 2010, heeft Maniez zijn karakteristieke methode verfijnd: het bedekken van zijn sculpturen met honderden, zo niet duizenden, siliconen stippen. Deze aanpak, geboren uit puur instinct en zonder voorafgaand plan, resulteert in werken die niet alleen visueel boeiend zijn, maar ook een verrassend zachte textuur hebben. De toevoeging van Swarovski-kristallen aan veel van zijn sculpturen voegt een extra dimensie van glans en verfijning toe, waardoor zijn creaties een onweerstaanbare aantrekkingskracht krijgen.

Maniez’ inspiratiebronnen zijn even opmerkelijk als zijn kunst; zijn twintigjarige ervaring als boswachter heeft hem een diepe verbinding met de natuur en haar bewoners gegeven. Deze band is tastbaar in zijn werk, waarin vaak de elegantie en gratie van dieren en zeedieren zijn vastgelegd. Zijn sculptuur “Moonfish” staat symbool voor zijn artistieke doorbraak en commercieel succes, belichaamt de essentie van zijn stijl: zachte, ronde vormen gecombineerd met de dynamische textuur van siliconen, wat het stuk een levendige, bijna vloeiende beweging geeft.

Vision XR Gallery is trots om Eddy Maniez als een van zijn prominente kunstenaars te presenteren. Zijn werken, die de grenzen van traditionele sculptuur overstijgen, vormen een boeiende toevoeging aan onze collectie. Elk stuk van Maniez nodigt de toeschouwer uit om niet alleen de visuele schoonheid te bewonderen, maar ook om de textuur te voelen en de interactie met licht te ervaren, waardoor een meeslepende ervaring ontstaat die de essentie van zijn verbinding met de natuurlijke wereld vastlegt.

In de bruisende omgeving van onze galerij vinden de betoverende sculpturen van Maniez een perfecte thuis, waar ze naast het werk van andere vooraanstaande kunstenaars staan. Zijn unieke benadering van de sculpturale kunst maakt hem tot een niet te missen onderdeel van de hedendaagse kunstscene, en we nodigen kunstliefhebbers uit om de diepte en schoonheid van zijn werk persoonlijk te komen ontdekken.

Beschikbare werken

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024