Roy Van Der Laars

Roy gebruikte Photoshop om zijn ideeën vorm te geven en de compositie van zijn werk te bepalen. Daarna gaat hij aan de slag met het kiezen van de juiste materialen en kleuren om zijn ontwerpen tot leven te brengen.

Roy’s artistieke reis is een bewijs van zijn evolutie als bekwaam en gepassioneerd kunstenaar. Voorheen was hij een doorgewinterde grafisch ontwerper, maar hij voelde een magnetische aantrekkingskracht in de richting van de fascinerende wereld van de moderne kunst. Met een onwrikbare toewijding aan zijn pas ontdekte passie wijdde Roy zich vol overgave aan het verkennen van deze expressieve stijl en verdiepte hij zich in de fijne kneepjes en subtiliteiten ervan.

Door zijn uitgebreide ervaring als grafisch ontwerper beschikte Roy over een schat aan kennis over verschillende materialen en technieken, die hij gretig toepaste op zijn streven naar moderne kunst. Hij begon aan een creatief proces dat begon in de digitale wereld, waarbij hij de veelzijdige tool Photoshop gebruikte om zijn fantasierijke ideeën vorm te geven en de compositie van zijn kunstwerken zorgvuldig vorm te geven. Geleid door zijn artistieke instincten selecteerde Roy zorgvuldig materialen en kleuren, waardoor zijn ontwerpen tot leven kwamen. Het bereiken van een harmonieus samenspel tussen kleur, vorm en textuur werd een essentieel aspect van zijn creatieve ethos.

De natuur was een grenzeloze bron van inspiratie voor Roy en hij zocht gretig naar haar omhelzing door zich te wagen op de meest ontzagwekkende locaties ter wereld. Gewapend met zijn vertrouwde laptop voegde hij zijn kunst naadloos samen met het omringende landschap en werkte hij ter plekke aan zijn meesterwerken. Het was tijdens deze meeslepende ervaringen dat hij onverschrokken experimenteerde met een reeks materialen zoals verf, hout, metaal en epoxy. Door deze elementen vakkundig samen te voegen, slaagde Roy erin om buitengewone kunstwerken te maken met zijn kenmerkende stijl.

Roy’s artistieke bekwaamheid was niet beperkt tot één locatie. Zijn fascinerende creaties overschreden grenzen en boeiden een wereldwijd publiek. Zijn kunstwerken waren te vinden in prestigieuze galerieën, waar ze naadloos samengingen met het werk van andere veelgeprezen kunstenaars. Daarnaast nam Roy actief deel aan prestigieuze kunstbeurzen die bezoekers uit alle hoeken van de wereld trokken. Deze prominente platforms stelden hem in staat zijn talent te laten zien, in contact te komen met collega-kunstenaars en zijn aanwezigheid in de wereldwijde kunstscène te bevestigen.

Een bestemming die Roy’s artistieke reis prominent in beeld bracht was de bruisende stad Dubai. Door de culturele dynamiek van de stad en de fervente omarming van hedendaagse kunst vonden Roy’s fascinerende werken een ontvankelijk publiek in dit kosmopolitische centrum. De suggestieve samensmelting van zijn artistieke visie en de ontzagwekkende omgeving van de stad creëerde een betoverende synergie die kijkers betoverde en een onuitwisbare stempel op hun hart drukte.

Roy’s groei als kunstenaar wordt gekenmerkt door onwrikbare toewijding, nauwgezet vakmanschap en een onlesbare dorst naar vernieuwing. Zijn reis, die begon als grafisch ontwerper, is uitgegroeid tot een diepgaande verkenning van moderne kunst.

Beschikbare werken

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024