Over dit kunstwerk

In zijn nieuwste collectie werken haalt Stevie Chow inspiratie uit het onderzoek naar de rol die taal speelt in het vormen van onze percepties en ervaringen van de wereld. Zoals de kunstenaar het uitdrukt, is “Ask For What You Want” een speels en gedurfd gespreksonderwerp dat het belang van focus en moed weergeeft. Hij gebruikt een breed scala aan materialen, waaronder acryl, glitter, vinyl gesneden letters en geld, allemaal ingekapseld in een harsafwerking op een berkenhouten paneel.

Stevie Chow is een autodidactische kunstenaar die acrylverf, hars en gevonden voorwerpen gebruikt om grootschalige schilderijen te maken die dienen als visuele aanwijzingen voor een goed leven. Zijn werk komt voort uit een jeugd waarin hij de wereld verkende, wat een diepe nieuwsgierigheid veroorzaakte naar wat een goed leven creëert. Na een periode in het bedrijfsleven liet hij alles achter zich om kunst te gaan maken.

In 2020 begon het werk van Stevie zijn weg te vinden naar de collecties van verschillende invloedrijke ondernemers in de Verenigde Staten, wat leidde tot een snelle groei van de vraag, twee daaropvolgende solotentoonstellingen vanuit New York en veilingen voor goede doelen die eind 2021 bijna een miljoen dollar hadden opgebracht.

Na een korte pauze in 2022 om enkele langlopende problemen met drugsmisbruik aan te pakken, is hij weer opgestaan met een vernieuwd perspectief en is hij klaar om een collectie nieuwe werken te onthullen die een duidelijke rijping als kunstenaar weerspiegelen.

Dimensies154.5 x 124.5 cm
COAJa
KaderInbegrepen

Meer om van te houden

Deel dit kunstwerk

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024