Over dit kunstwerk

De nieuwste collectie werken van Stevie Chow is geïnspireerd op de rol van taal in het vormen van onze percepties en ervaringen van de wereld. Zijn werk “Fortune Favors The Brave” is een eerbetoon aan de Amerikaanse popartscene uit de jaren 60 en tegelijkertijd een speelse bron van inspiratie en commentaar op de waarde van moed en dapperheid. Met een elegante komische achtergrond is het begraven geld dat verborgen is in de achtergrond zwaar bedekt met acrylverf en vinyl gesneden letters ingekapseld in een glitter en hars afwerking op een 77cm x 100cm canvas. Dit werk wordt gepresenteerd in een glanzend zwart frame en bevat een certificaat van echtheid.

De kunst van Stevie Chow nodigt ons uit om ons leven ten volle te leven. Met acrylverf, hars en gevonden voorwerpen zijn zijn grootschalige schilderijen fascinerend en dienen ze als een visuele herinnering aan het belang van het nastreven van voldoening. Als autodidactisch kunstenaar is het werk van Stevie geïnspireerd op zijn jeugd, die werd gekenmerkt door een geest van onderzoek en nieuwsgierigheid naar wat het leven echt bevredigend maakt.

Sinds hij het bedrijfsleven verliet om zijn passie na te jagen, heeft Stevies kunst de aandacht getrokken van invloedrijke ondernemers in de Verenigde Staten, wat leidde tot twee succesvolle solotentoonstellingen in New York en bijna een miljoen dollar aan veilingen voor het goede doel aan het einde van 2021. Ondanks het feit dat hij in 2022 worstelde met drugsmisbruik, is Stevie tevoorschijn gekomen met een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid en een nieuwe collectie werken die zijn voortdurende groei en ontwikkeling als kunstenaar laten zien.

Dimensies84 x 100 cm
COAJa
KaderInbegrepen

Meer om van te houden

Deel dit kunstwerk

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024