Over dit kunstwerk

De nieuwste collectie werken van Stevie Chow is geïnspireerd op een speelse verkenning van de rol van taal in het vormgeven van onze percepties en ervaringen van de wereld. Met de titel “Own The Day” is de collectie bedoeld als een positieve aansporing om in het huidige moment te leven. Chow gebruikt een verscheidenheid aan materialen, waaronder acryl, verchroomd vinyl, uitgesneden letters en geld, allemaal ingesloten in een sprankelende glitter en harsafwerking op een berkenhouten paneel.

Stevie Chow vindt inspiratie in het onderzoeken hoe taal onze percepties en ervaringen van de wereld vormgeeft. In dit kunstwerk brengt hij een eerbetoon aan zijn originele “keep it simple”-schilderij uit zijn “Money Series”-tentoonstelling, die in 2021 virtueel werd gehost door Gallery 23 NY. De kunstenaar benadrukt dat “keep it simple” een cruciale mindset is om een goed leven te leiden, omdat het ons in staat stelt onze eigen doelen prioriteit te geven en ons niet te laten beïnvloeden door externe ruis. Dit werk kenmerkt zich door gedurfde eenvoud en dient als een positieve herinnering om ons te richten op wat we kunnen controleren en niet stil te staan bij de dingen die we niet kunnen controleren. De acrylaatletters en achtergrond zijn met de hand geschilderd op een berkenhouten paneel en afgewerkt met glitter en hars.

Met acrylverf, hars en gevonden voorwerpen maakt Stevie Chow schilderijen op groot formaat die fungeren als visuele herinneringen aan een goed leven. Als autodidact is zijn werk geworteld in een jeugd waarin hij de wereld verkende, wat een diepe nieuwsgierigheid opwekte over wat een bevredigend leven is.

Nadat hij het bedrijfsleven had verlaten om zijn passie na te jagen, begonnen Stevie’s kunstwerken de aandacht te trekken van invloedrijke ondernemers in de Verenigde Staten, wat leidde tot twee solotentoonstellingen in New York en veilingen voor het goede doel voor een totaalbedrag van bijna een miljoen dollar tegen het einde van 2021.

Hoewel hij in 2022 een korte pauze nam om een aantal langlopende problemen met drugsmisbruik aan te pakken, is Stevie weer terug met een frisse blik en een nieuwe collectie werken die zijn groei en ontwikkeling als kunstenaar laten zien.

Dimensies122 x 102 cm
COAJa
KaderInbegrepen

Meer om van te houden

Deel dit kunstwerk

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024