Yaniv Edery

Gepassioneerd door kunst en techniek, heeft hij na jaren van studie een techniek opgezet die uniek is in de wereld en die het werk een indrukwekkend leven en reliëf geeft.

 

Yaniv Edery is een autodidactisch kunstenaar uit Monaco, geboren in 1977. Gepassioneerd door kunst en techniek, heeft hij na jaren van studie een techniek opgezet die uniek is in de wereld en die het werk een indrukwekkend leven en reliëf geeft.

Edery is over de hele wereld bekend om zijn elegante en unieke technieken, waaronder glans, hars, Swarovski en acryl. Door deze elementen prachtig te combineren, slaagt hij erin ongeziene nieuwe kleuren te creëren met indrukwekkende reliëfs en verbluffende details, die de allure van zijn kunst naar het hoogste niveau tillen. De details in Edery’s kunst komen tot leven door de metallic en gelakte look, die verschillende effecten oproept bij elke kijkhoek van het werk.

Yaniv heeft vele verzamelaars over de hele wereld en creëerde kunstwerken voor enkele zeer prominente figuren zoals Rafael Nadal, Charles Leclerc, Prins van Monaco, Koning van Qatar…

Zijn eerste samenwerking kwam tot stand met Mr. Garcin, gevolgd door Jonas Leriche en Monika Nowak. Hij werkt ook samen met Tchoba, een groots Monegaskisch kunstenaar.

Edery’s tentoonstellingen zijn over de hele wereld te zien: van de VS en Mexico tot Zwitserland en Dubai. Hij werd geselecteerd op Art Basel Miami om de immense James Rizzi te reproduceren en te vertegenwoordigen. Naast zijn vertegenwoordiging op verschillende kunstbeurzen (Art Basel, Scope, …), was Yaniv ook de openingskunstenaar voor het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar.

Beschikbare werken

Alle werken worden weergegeven

Exit Through The Gallery

Mr. Brainwash

Vrijdag 1 tot en met 3 Maart, 2024